torstai 30. kesäkuuta 2022

Rovaniemi ja kohti kotia

Pohojosessa ollaan totuttu että jokainen siirtymä on vähintään 200 kilsaa joten Kemijärvi - Rovaniemi väli hujahti hetkessä kun matkaa ei ollut edes sataa kilometriä. Rovaniemellä ohjelmassa oli pakollinen pysähdys pukin pajalla. 


Täällä on taidettu käydä lähemmäs 20 kertaa kuluneina vuosina. Vanhoilla autoilla kun liikkuu, niin täytyy pitää hyvät suhteet yllä Joulupukkiin jotta varaosatoimitukset sujuvat. Pitäisi varmaan kaivella kaikki korttikuvat esiin ja tehdä laskutoimitus. Ensimmäisissä kuvissa tenavat istuu meinaan sylissä ja nykyään saadaan istua ihan kahdestaan.


Pukin lisäksi kyläiltiin muutamalla muullakin tutulla ja sitten jatkettiin kohti Pessalompoloa. 

Lohijärvellä pysähdyttiin uimaan. Nyt oli niin lämmintä vettä että siellähän olisi voinut lillua vaikka kokopäivän! Majoituttiin sukulaisten nurkissa ja illalla ihasteltiin aurinkoa yöllä Pessakosken sillalla. 


Aamulla tavarat takaisin autoon ja keula Ylitornion suuntaan. Pakollinen pysähdys Aavasaksan huipulla. Täälläkin on käyty keikkumassa 90-luvulta saakka. Maisemia ihastellessa puhelimeen napsahti viesti että vanhin poika oli saanut haluamansa opiskelupaikan, parin vuoden yrittämisen jälkeen!!!


Pojan koulupaikkaa juhlistaaksemme nautimme reissun toisen "maksullisen" lounaan Aavasaksan huipulla. Älyttömän hyvää porokeittoa, hyvien uutisten lisäksi!


Ylitorniolla pikainen sukulointi ja sitten yhden pysähdyksen taktiikalla Toholammille missä pysähdyttiin yhdeksi yöksi sisämajoitukseen. Keskustan baarista löytyi reissun eka pehmis! 


Lampilta ajeltiinkin sitten suorinta tietä kohti kotia. Tiedossa oli tiukkaakin tiukempaa asunnon metsästystä juniorin uudesta opiskelukaupungista. 

Viikonpäivät vierähti reissussa, kelit suosivat ja paljon tuli nähtyä. Mittariin pyörähti 1947 huoletonta kilometriä. Polttoainetta (95E10) paloi 9,2L/100km ja öljyä lisäsin kotona vajaa 2 desiä eli tekniikka on näiden lukujen valossa aika hyvässä tikissä. 

Koko reissun sai ajella ikkunat auki. Vasen käsi sai siis väriä aika hyvin ja kainalo tuulettui ;)


Keulasta näki että jossain on käyty. Ötököitä oli selkeästi ollut ilmassa, vaikkei niistä haittaa muuten ollut. Pesuhommia siis tiedossa. Reissun aikana oli postilaatikosta kolahtanut uusin Kodin Pellervo lehti ja siellähän oli tuttuja naamoja. Toukokuun puolella meistä tehty juttu oli julkaistu. Mukava, hyväntuulen juttu. Eikai näistä vanhoista volkkareista muita juttuja voikkaan tehdä ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti